Nacotil: най-после ефикасен локален продукт при тъпанчева руптура!

Външният отит сам по себе си е голямо предизвикателство, особено при кучето, най-вече поради склонността от рецидиви, резистентност и сериозни усложнения. Неслучайно вече се приема, че дори и един-единствен случай на възпаление обозначава кучето като застрашено доживот от рецидиви и усложнения.
Затова се създават все по-нови и нови локални лосиони и медикаменти, най-удачните от които според клиницистите-съветници на VetWest към момента са Aurizon, Sonotix, Otifree и Oridermyl.
Когато обаче имаме сигурност относно или дори само съмнение за нарушена цялост на тъпанчевата мембрана, не само надвисва угрозата и от среден отит, но и терапевтичните възможности се стесняват неимоверно, защото мнозинството локални продукти са строго или “по преценка” противопоказани при тъпанчева руптура. Години наред на практика нямаше безопасен и ефикасен продукт за тези нечести, но винаги застрашаващи с много тежки усложнения състояния.
За щастие вече разполагаме “на въоръжение” с Nacotil – продукт не само безопасен, но и изключително ефикасен не само срещу възпалението на външното и средното ухо, но и стимулиращ и многократно ускоряващ заздравяването на тъпанчевата мембрана. Тук ще намерите подробна презентация на този безалтернативен продукт.